KBO Brabant had op zaterdag 4 januari in D'n Aachterûm in Reusel haar nieuwjaarsconcert gepland en omdat onze bijdrage een jaar eerder best meegevallen was, mochten we ook in 2014 nog een keer langskomen. Bij een nieuwjaarsconcert horen natuurlijk "de beste wensen" en die werden dan ook massaal uitgewisseld.

Aachterum-04.01.2014Nadat wij officieel voorgesteld waren, mocht 'Kmotrenka' het startschot geven van twee uurtjes muzikaal entertainment. In normale omstandigheden neemt Liliane daarna het woord om de boel vlotjes aan elkaar te babbelen maar deze keer waren die omstandigheden iets minder 'normaal'.

Onze presentatrice wilde gaan uitwaaien in warmere oorden en vermits een mens niet op twee plaatsen tegelijk kan zijn, moesten wij haar dus missen. De microfoon werd vakkundig doorgegeven aan Jac en hij gaf op zijn manier de nodige info.

Terwijl iedereen aan de koffie zat, gingen wij verder met ons programma. Instrumentaal en vocaal, het kwam weer allemaal voorbij. Ook 'Solistengrüße' stond nog een keer op de lessenaar en het werd door Lion en Luc weer zalig geblazen. We hadden van deze heren uiteraard niet anders verwacht. Prima gedaan dus.

Aachterum-04.01.2014En wie het ook prima deed, was onze geluidsman. Hij wist zoals altijd ook dit keer weer op het juiste moment het juiste knopje te vinden zodat de bezoekers niets te kort kwamen.Aachterum-04.01.2014

'Westerwald' was een mooi afsluiter voor het eerste deel. Tijd voor een korte pauze met een drankje en een praatje met enkele bezoekers.

Daarna leek het 'Chiantilied' wel op een toast op 2014 want af en toe genieten van een heerlijk wijntje mag ook dit jaar niet ontbreken. Zo'n drankje stond hier en daar zelfs al op de tafel te pronken als vervanger van het kopje koffie. Als muzikanten moesten wij daar nog even mee wachten want we hadden nog een aantal nummers te gaan.

Vlotte deuntjes zoals 'Wenn die Polka klingt' en 'Jehlicka' werden afgewisseld met langzame melodieën. 'Suliko' en 'Warum bist du gekommen' zijn de rust zelve en wegdromen is dan niet ver weg.

Aachterum-04.01.2014Voor onze laatste drie nummers was " tempo tempo" dan weer vereiste nummer één want de 'Droffest Polka', 'Trompetenecho' en 'Borsicka Polka' houden wel van een beetje snelheid.
Het publiek is dan helemaal mee en voor het "handjes klappen" wordt met gemak naar een hogere versnelling geschakeld. Mooi om te zien dat onze muziek zo aanstekelijk werkt.

Aachterum-04.01.2014 'Niet kniezen, niet zeuren', bij sommigen ook bekend als 'Op de purperen hei' of 'In de stille Kempen' werd dan als extraatje aangeboden zodat iedereen luidkeels kon meezingen, met of zonder tekst. En in dat laatste geval bleek "la-la-la-la" voor sommigen de redder in nood.

De 'Fliegermarsch' was daarna het echte einde van ons optreden. Iedereen had genoten en dat is wat een muzikant na een optreden graag te horen krijgt.
Wij kregen nog een welgemeend dankjewel aangeboden en zo te zien was onze dirigent daar best tevreden mee.
In de wandelgangen werd al gefluisterd dat we begin 2015 weer mogen langskomen. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.